Afgangs udstilling fra Institut for Ædelmetal
- Kunstindustrimuseet, København 2004

Hanan Emquies valgte at udfordre sig selv med følgende problem til sin afgangseksamen på Institut for ædelmetal i 2004:
Den traditionelle fingerring defineres i den kollektive opfattelse som en cirkulær form med et hul igennem sig (fra den ene side til den anden). Den placeres på fingeren og bliver siddende på.

orange_pil

H.C. Andersen
- byUs udstilling, 2005

I anledning af H.C. Andersens 200 års fødselsdag i 2005 laver byUs en smykkerudstilling, der tager udgangspunkt i H.C. Andersens person og/eller eventyr. Hanan Emquies valgte at arbejde med eventyret ”Prinsessen på ærten". Serien bestod af smykker i sølv og guld med en lille 18 kt guldkugle eller en lille ferskvandsperle gemt inde i folderne af metallet.

orange_pil

A Girls Best Friend
- byUs udstilling, 2006

I den anden udstilling i byUs-regi lod designgruppen sig inspirere af Marilyn Monroes berømte sang Diamonds are a Girls best friend . Hanan Emquies synes, at chokolade , ikke diamanter, er en kvindes bedste ven – læs her hvorfor:
”Jeg var til middag hos nogle venner, hvor der var flere gæster, som jeg ikke kendte. Efter et godt måltid satte vi os ind i stuen, kaffen kom på bordet og alle blev stille …

orange_pil

Afgangs udstilling fra Institut for Ædelmetal
- Kunstindustrimuseet, København 2006

Diana Holstein valgte som afgangsprojekt at arbejde med det guddommelige og det jordiske. Hun skrev følgende om sin opgave:
Spørgsmål som hvorfor vi er til, og hvordan vi er til - hvor vi kommer fra, og hvor vi går hen - har altid fascineret mig. Det er en søgen efter at finde mening med livet.

orange_pil

Klassisk Update
- byUs udstilling, 2007

Smykkernes arketyper og klassikere blev rystet, nyfortolket og genfortalt, da byUs præsenterede nye værker på udstillingen ’KLASSISK UPDATE’. Udstillingen satte fokus på at gøre op med den konservative og traditionsbundne opfattelse af, hvordan smykker skal se ud.
Hanan Emquies valgte at arbejde med Allianceringen.

orange_pil


Skuldersmykke
- Officinet, København 2007

Guldsmed Trine Neersø var en god kollega og veninde, men desværre i alt for kort tid. Hun døde i 2005 og efterlod dem, som holdt af hende med et stort tomrum. Til ære for hende arrangerede kunstnergruppen byUs, som Trine var en del af, en udstilling i Officinet hvor venner og kollegaer arbejdede ud fra temaet: Skuldersmykke - Trines foretrukne smykke placering.

orange_pil

Kill your Darling
- Galerie Metal, København 2008

Hanan Emquies blev medlem af Galerie Metal i 2008. Den første udstilling, han deltog i, var Kill your Darling, hvor der blev taget udgangspunkt i et udvalgt smykke – éns darling, som så skulle destrueres og laves til et nyt smykke. Der fulgte flere benspænd, og udviklingen af dette forløb udgjorde udstillingen.

orange_pil


Jubilæums Udstilling
– Galerie Metal, København 2008

Medlemmerne af Galerie Metal fejrede galleriets 30 års jubilæum med en flot udstilling, hvor Elsebeth Gerner Nielsen sagde følgende flotte ord om Hanan Emquies’ Alliancering:
”Hanan Emquies´ alliancering symboliserer tidens tilgang til kærlighed. Parforholdet holder sjældent livslangt. Vi lever i et serielt monogami. Hans ring understreger således naturligt betydningen af alle de interpersonelle relationer, som er vigtige for et menneske.

orange_pil

Tiara– Smykkets Dronning, Dronningers Smykke
– Amalienborg, København 2009

Diana Holstein blev inviteret til at deltage i en særudstilling ”Tiara – Smykkets Dronning, Dronningers Smykke” på Amalienborgmuseet med én af hendes Kroner, som hun lavede til sin afgang fra Institut for Ædelmetal. Udstillingen viste nutidens bud på, hvordan en tiara ser ud i dag, fortolket af flere guldsmede og højt estimerede smykkefirmaer, ved siden af de klassiske og til lejligheden særligt udlånte tiaraer fra det danske kongehus.

orange_pil


Foreningen af 14. August
– Kunstindustrimuseet, København 2006 & 2012

Kunstforeningen af 14. August har ved to lejligheder indkøbt værker af Hanan Emquies – nemlig Lady Chokolade ring i 18kt guld 2006 og 3-i-én ring i poleret sølv i 2012. Smykkerne blev udstillet sammen med de andre indkøbte værker i Kunstindustrimuseet i henholdsvis 2006 0g 2012
(i dag Design Museum Danmark).

Perler Kongelig pragt - moderne design
– Rosenborg Slot, København 2012

Til denne udstilling valgte Diana Holstein at tage udfordringen op, at løfte kategorien ”perlekæde” ud af det noget støvede mormor-look og skabe en perlekæde, som lever op til nutidens behov for forandring. Diana Holsteins perlesæt kan nemlig bæres på adskillige måder, som egner til sig til de fleste lejligheder; hverdag, cocktail og galla. Der er hentet inspiration til gulddelene fra strålerne i ordenstjernerne i Rosenborg Slots skatkammer.

orange_pil